Házasság = 1 férfi + 1 nő. Támogassa aláírásával a Svájcban tartandó népszavazást! – A CitizenGo petíciója

A közeljövőben Svájc lehet az első nyugat-európai ország, ahol népszavazáson keresztül erősíthetik meg az egy férfi és egy nő szövetségére épülő házasság intézményét. Ha sikerül, alkotmányos szinten védik a házasságot.

2016 február 28-án népszavazásra hívják a svájciakat, melyen a „házasság-bírság” ellen szavazhatnak. A házasság-bírságot a házasoknak adó formájában kell befizetni, azaz többet adóznak a házasok, mint a nem házasságban élő élettársak. Ezt az állapotot szeretné a kezdeményezés a házasság pártjára fordítani, elvégre a házasság nemcsak lelki, de vagyonközösség is. A házasság és család védelmében indított akció mögött a kereszténydemokraták állnak, akik alkotmánymódosítást indítványoztak a házasság egy férfi és egy nő közötti definíciója érdekében. A népszavazás sikere egyben ellehetetlenítené a homoszexuálisok párkapcsolatának jogi elismerését az országban.

A házasság definíció egyre inkább előtérbe kerül egész Európában, mivel néhány országban a házasság értelmezése egyre távolabb kerül a természet adta férfi-nő egységétől. Ha a házasságot csupán jogi konstrukcióvá degradáljuk, és nem veszünk tudomást arról, hogy az erős házasságok a kulcs az erős családokhoz, és az erős társadalomhoz, akkor engedjük meglazulni a társadalom szövetét. Egy felelős államnak tehát támogatnia kell a házasság intézményét és a családokat.

Támogassa Ön is a svájci népszavazást, írjon üzenetet a kezdeményező párt vezetőjének. Mondjunk együtt igent az egy férfi és egy nő közötti házasságra!

Kedves Darbellay Úr!

Üdvözöljük a svájci népszavazást a házasság definíciójáról és a „házasság-bírság” eltörléséről. Egyedülálló lehetőség ez a svájciak számára, hogy kiálljanak a házasság mellett, és a házasságban élőket érő diszkrimináció ellen. Az elgondolás mindenki javára válna, az Ön pártja mégis viharos ellenszélbe került. A házasság meghatározása, mint „stabil, hosszú távú és törvényes együttélés férfi és nő között” Európában megkérdőjeleződött, sőt, egyes csoportokban ellenséges érzelmeket vált ki.

Köszönjük, hogy kiállnak a házasság mellett és lehetőséget biztosítanak az embereknek, hogy ők is így tegyenek.

Aláírom