CÖF: kérjenek bocsánatot a bankok a hitelkárosultaktól!

Frissítve! – már közel ötezer csatlakozó, ha egyetért velünk, írja alá Ön is! Ötven, magát értelmiséginek mondó osztrák és német, szakmájukat tekintve filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költőkiáltványban buzdítja Európa polgárait a magyar kormány megdöntésére. Lázadást szítanak, Magyarországot a kontinens “rothadó gócának” nevezik. Mint írják, a magyar népet fel kell szabadítani, az Orbán-kormány egyre fasizálódó uralma alól.
A kiáltványt a marxista nézeteiről elhíresült dramaturg, Klaus Pierwass szövegezte, melyben a szélsőbaloldali és a balliberális nézetek egybefonódnak. Íme, újra összenőtt, ami összetartozik: az internacionalizmus és a globalista kozmopolitizmus. A leginkább árulkodó mondat a kiáltványban az, amikor arról írnak, „az Orbán-kormány zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot.” Igen, itt a lényeg: az európai közvélemény e főgurujai, felkent véleménymondói számára a „jobboldaliság” főbenjáró bűn.
Alulírottak nem tűrjük szó nélkül Magyarország gyalázását, történelmünk és kultúránk semmibe vételét!A német és osztrák értelmiségiek nyílt levele illetéktelen és megengedhetetlen beavatkozást jelent Magyarország szuverenitásába, egy másik ország politikai és társadalmi életébe. A társadalmi csoportok egymás ellen uszítása, a társadalmi béke hatalomvágyból történő felbomlasztása a legrosszabb emlékezetű bolsevik diktatúra eszközei voltak. Nem szabad, hogy visszatérjen a 21. századi Európa politikai eszköztárába mindaz, amitől a kommunista mozgalmak és hatalmi struktúrák felszámolása során nagy nehezen megszabadultunk!
Békére, igazságosságra, a valóság tiszteletben tartására, értelmes párbeszédre van szükség a különböző meggyőződésű, eszmei elkötelezettségű emberek között, és nem rágalmakkal teli, erőszakos és megalapozatlan hisztéria-kampányra!
Tiltakozunk Magyarország bemocskolása, meghurcolása ellen, tiltakozunk a törvényes magyar kormányt lejárató uszítás ellen!
Követeljük, hogy a nyílt levél aláírói kérjenek bocsánatot Magyarországtól, a magyar kormánytól és az egész európai nyilvánosságtól, amelynek demokratikus közvéleményét félretájékoztatják és félrevezetik!